Application for ‘incongruous’ solar array in national park rejected

A second attempt to secure permission for a solar panel installation to provide power to a large country house on the edge of the South Downs was judged by an inspector to harm the character and appearance of the national park.

The extensive array, comprising three sets of panels some eighteen metres in length and standing over two metres in height, was proposed to be installed in a field just outside of the house grounds. 

In the inspector’s opinion, the rigid geometric feature with metal and reflective panels would appear incongruous in the landscape and would be clearly visible from a public footpath, effectively extending domestic clutter and eroding the countryside. 

Please sign in or register to continue.

Sign in to continue reading

Having trouble signing in?

Contact Customer Support at
report@ends.co.uk
or call 020 8267 8120

Subscribe for full access

or Register for limited access

Already subscribe but don't have a password?
Activate your web account here